DG Cajons

Om De Gregorio cajons

Paolo De Gregorio er af halvt italiensk og halvt spansk afstamning. Han er opvokset i Toscana, men har siden boet i London og Sevilla, hvor han bl.a. har arbejdet sammen med nogle af de bedste flamenco dansere og musikere. Paolo har derfor et helt naturligt forhold og indgangsvinkel til hvordan cajons skal lyde.

De Gregorio fabrikken ligger i Barcelona, Spanien.

Alle De Gregorio cajons kommer med en gratis CD på ca. 65 min. Den indeholder oplysning om cajons oprindelse og historie og er frem for alt en inspirationskilde da den indeholder musik af utallige kunstnere bl.a Paco De Lucia, Horacio ”El Negro” Hernandez, Stewart Copeland og mange mange flere.

Læs meget mere, og se videoer oghør lydklip på www.cajondg.com

Her er en gennemgang af de cajons, vi har valgt at tage på lager:

 

Garbi:
Den mindste cajon fra DG som er designet til børn fra 4-7 år. Denne model har et fastgjort strenge/seiding system, hvilket gøre at den er rigtig nem at spille på og DG garbiden kræver ingen vedligeholdelse. Et rigtig godt møde som første gangs Cajon bruger.

Front: 3mm – 3-lags birketræ

Sider: 9mm – 7-lags birketræ

Bagside: 3mm – 5-lags birketræ

Mål: 37 x 22,5 x 20,5cm

 

Pris: kr. 899,-

 

Siboney: 

Dette er en cajon af cubansk afstamning. Den er lavet på den traditionelle cubanske måde: uden strenge/seiding, hvilket gør at denne Siboney model spilles på som DG Siboneyman spiller på en conga, lige så vel som man bruger moderne fingerteknik. Lyden i denne cajon åbner op på samme måde som en conga, men den har en langt mere varm og træagtig tone, med mere anslag.

Sider: 12mm – 9-lags birketræ

Top: 3mm – 3-lags birketræ

Mål: 49 x 29 x 29cm

 

Pris: kr. 1195,-

 

Bravo:

DG’s workhorse af en cajon. Den er velegnet til enhver musikalsk lejlighed. Den er forsynet med et fast monteret seidingsystem. DG Cajon Bravo

Front: 2,0 mm – 4 lags birketræ

Sider: 9mm birketræ

Bagside: 3mm – 4 lags birketræ

Mål: 48 x 30 x 29cm

 

Pris: kr. 1495,-

 

Chincha:

Denne cajon er lavet som nogle af de allerførste cajons blev lavet. Oprindelig kom de fra Peru og dette er en cajon uden strenge/seiding. Den er lavet af 100% DG Chinchabæredygtigt birke træ. Lyden er dejlig varm og rund og passer godt i mange forskellige sammenhæng.

Front: 3,5mm – 3-lags birketræ

Sider: 12mm – 9-lags birketræ

Bagside: 6mm – 5-lags birketræ

Mål: 50 x 34 x 30cm

 

Pris: kr. 1495,-

 

Kongo:

Denne cajon har også sine rødder i Cuba. Den er designet efter den kendte Pancho Quinto. Kongo er større end standard flamenco cajons og denne model har ikke DG Kongostrenge/seiding system. Den har en dyb, “earthy” tone som bliver brugt i cubansk danse musik, men som passer lige så godt i pop/rock sammenhæng.

 

Front: 3mm – 3-lags birketræ

Sider: 12mm – 9-lags birketræ

Bagside: 6mm – 5-lags birketræ

Mål: 49 x 45 x 29cm

 

Pris: kr. 1795,-

 

Chanela:
Chanela modellen er resultatet af mange års arbejde, der blev drevet af ønsket om at lave en cajon med et ekstremt følsomt strenge system, kraftfuld lyd og let at vedligeholde. Det dobbelte antal strenge på indersiden, sammenlignet med den normale standard, giver en lyd der ligger meget tæt på lyden af en lilletromme, men med en mere dæmpet tone.

Frontpladen består af 5 lag ultra tynde birkeplader, hver på 0,5 mm, og dette frembringer en større grad af fleksibilitet og elasticitet.DG Chanela black

Det mest innovative i denne model er dog, at det er muligt fuldstændig at fjerne strenge systemet på en simpel og effektiv måde.

Front: 2,5mm – 5-lags birketræ

Sider: 12mm – 9-lags birketræ

Bagside: 6mm – 5-lags birketræ

Mål: 48 x 30 x 29cm

 

Pris: kr. 1899,-

 

Chanela De Luxe:
Her er Cajoner’nes Stradivarius : Chanela De Luxe. Alle sejl er sat til her for at lave den ypperste cajon. Den er lavet af massivt mahogni – Sipo, og den er bygget som dg_chanela_dlx“state of the art”. Takket være en teknologi med digitalt kontrollerede maskiner, har man været i stand til at lave afslebne og profilerede paneler, og dette på en måde,  så man har været i stand til både at få en meget holdbar og samtidig en letvægts cajon. De indvendige sider i cajonen er sammensat så man undgår direkte 90 graders vinkler, hvilket igen giver en varmere og mere afrundet lyd. Denne varme lyd og tone bliver så igen forstærket af, at denne De Luxe model er større end standard modeller.

En fantastisk smuk cajon med helt unikke lydkvaliteter gør at denne cajon bliver meget svær at overgå!

Chassis: 9mm Massiv mahogny (Sipo) – Entandrophragma Utile

Front: 2,5mm – første kvalitets KoskiPly Birketræ i naturfarve.

Bagside: 3mm – med forstærkning i lydhullet

Finish: Matlakeret polyurethan

Mål: 48 x 32 x 30cm

Strenge/seiding system: 4 uafhængige, stembare stål strenge som nemt kan afmonteres.

 

Pris: kr. 4740,-