DRS Drums

Hvordan kan DRS Drums føles så velkendte, når man spiller på dem? Fordi dette sæt er ”the missing link” – en hybrid mellem vintage og moderne trommer.

Vintage trommer besidder denne udefinérbare runde, bløde og varme lyd i modsætning til nyere masseproducerede trommers hårde lyd med masser af anslag / attack og ultra dyb subbund. DRS Drums giver dig en fornemmelse af at spille ”ind” i dem. De afgiver hvad de modtager.

DRS Dums kedlerne er 6-lags kedler. En kombination af 3 lag afrikansk mahogni og 3 integrerede lag nordamerikansk poppel. Foruden dette er de forsynet med 10-lags forstærkede kanter i canadisk hardrock maple (ahorn). Disse er 38 mm brede på toms og 50 mm brede på stortrommer.

Jeg har altid være fascineret af amerikanske 50’er biler og selve stilen i 50’erne og tidlig 60’er. Flotte forkromede ting med afrundede former. Spændehuse der ikke er større end nødvendigt, men samtidig med en robusthed så man ikke behøver at være nervøs for om godset knækker. Formen på dem leder igen tankerne hen på 50’er/60’erne : Gretsch, Slingerland, Leedy. Så spændehusene på DRS Drums er blevet klassisk afrundede. Reiferne er Stick-Saver hoops med anslag et sted mellem pressede og støbte reifer, og også de matcher stilen perfekt.

Alle toms og gulv-toms er monteret med RIMS for at udnytte denne fuldtone resonans trommerne besidder 100%. Håndlakerede high-gloss reifer med matchende indlæg og jeg har insisteret på at bruge T-handles på stortrommen; et efterhånden sjældent syn på high-end trommer, desværre…

Tam beslag og beslag til ben på stortrommen er formmæssigt afrundede. Stortromme  beslag med et folde ud system på benene. Enkelt, simpelt og frem for alt holdbart.

Fuldlimede coatinger i højeste kvalitet. Der er i dén grad kræset for detaljerne, både i designet og håndværket.

Mit største ønske har været at genskabe det bedste fra fortiden blandet med nutidigt håndværk og det er med stor glæde og stolthed jeg kan præsentere DRS Drums.

Se DRS Drums Galleri her