Stemning


Hvis der er noget der er et mysterium for rigtigt mange trommeslagere, inklusiv mange top-professionelle, så er det stemning af trommer. Det der burde være en naturlig del af det at spille trommer, er for mange et mindre mareridt, fordi der ikke som med strengeinstrumenter er nogle faste stemninger at holde sig til.

En anden ting der gør det meget svært er, at en tromme er ufattelig svær at stemme til en bestemt tone som f.eks. en guitar, og det er blandt andet på grund af at der er to klangflader ( to skind ). Med trommer kan man normalt stemme til “pitch” og kommer kun tilnærmelsesvist i nærheden af en tone i traditionel forstand. En anden ting er så, at det ville heller ikke være særligt bevendt at stemme sine trommer til en bestemt toneart. Det ville ganske enkelt gøre at trommerne var ude af stemning med en sang i en anden toneart end den trommerne var stemt til, og trommer er jo som bekendt også mere et rytmisk instrument.

Pris: kr., 280,00 pr. ½ time

Hører vi dig sige:”Jamen, hvad nu med f.eks. DW, der timbre-matcher deres kedler og stempler dem med toner indeni, Eb, Bb, eller hvad det nu kunne være? ” Kan de heller ikke stemmes til det der står I ?

Til dels…DW’s trommer skriver tonerne indeni, fordi det er ( omkring ) de toner, hvor kedlen yder det optimale; der hvor trommen har mest sustain, og har den fyldigste lyd. Det betyder dog bestemt ikke at f.eks. DW trommer er nemmere at stemme; tværtimod, så er DW’s trommer notoriske for at være nogle af de absolut sværeste trommer at stemme…overhovedet, og kun et fåtal af Drumtech’s formår at få det optimale ud af DW’s trommer. En skam, da et godt stemt DW sæt lyder fabelagtigt, hvis man er til ren, fed lyd og laaaang sustain.

Og for at gøre det endnu værre, så har alt på en tromme indflydelse på hvordan den skal stemmes: Skind, kedeltype, hardware etc. etc., vel at mærke hvis man vil stemme så man får det optimale ud af en bestemt tromme.

Derfor er det at stemme trommer en uoverskuelig opgave for mange, fordi der er utroligt mange parametre for hvad der influerer på trommelyden, og det kan være svært at vurdere netop hvilket af disse, der gør der store forskel.

DRS Drums har meget stor erfaring med professionel stemning til ALLE typer trommer, med alle typer skind, til alle genrer, fra jazz til metal.

Mange professionelle trommeslagere har lagt vejen forbi os, for netop at få toptrimmet stemningen af deres trommer inden et vigtigt job, en studiosession, eller måse bare fordi at trommerne efter nogle år ikke lyde helt så godt som de kunne. De fleste får det gjort i forbindelse med et skindskift.

Så skal du have skiftet skind på nogle eller alle dine trommer, eller skal de bare stemmes, og har du ikke mod på det selv, så ring til os og hør hvordan vi kan få dit trommesæt 100% optimeret, så du får mest muligt ud af det lydpotentiale, der er i dine trommer.

For mere info eller booking til stemning af dine trommer, ring 70233353 eller mail os på info@drsdrums.dk