Vintage


Der er noget magisk over vintage trommer. Man ved at trommerne er gamle, de har været igennem en masse; de har i den grad været på landevejen.

Men at trommer er gamle gør dem nødvendigvis ikke bedre. Uanset hvor meget læsestof og litteratur man kæmper sig igennem, og hvor mange vintage trommer man har haft i hænderne, finder man ikke belæg for at vintage trommer er bedre end nye trommer. En ting er dog sikkert: de er blevet ældet! Hvad dette betyder vil sikkert være diskussionsemne nok til at fylde et utal af vintage trommeseminarer. Jeg bilder mig dog ind at kunne høre at gamle trommer er blødere og rundere i klangen, som om at træet er blevet ”spillet til”. Det er vel også af den grund at berømte musikere, både inden for klassisk og rytmisk musik, sværger til deres Stradivarius eller den højtelskede ældgamle kontrabas, der måske slet ikke er den nemmeste at spille på, men så absolut den der føles for at spille på. Måske fordi den lød bedst eller måske bare fordi den føltes bedst. Den fornemmelse kender vi allesammmen.

Det komplekse ved trommer er at det ikke kun er træet der spiller en rolle, også kanterne, reiferne, skindene, hardwaret, lakeringen/beklædningen og hvilken stand den er i, er af afgørende betydning.

Vintage trommer er også et spørgsmål om temperament. De føles mere som en levende organisme end nye trommer… på godt og ondt.

Vintage trommer er ikke så konstante som nye trommer. Det betyder blandt andet at de er mere påvirkelige overfor luft- og temperaturforandringer. Det kan være dybt frustrerende at man ikke kan få sin gulvtom til at lyde ligesom i går, selv om man spiller det samme sted og ikke har rørt trommen siden man sluttede jobbet i går. Eller når man sætter nye skind tager det længere tid inden skindene ”sætter sig” og lyder rigtigt. Selve hardwaret / isenkrammet på trommerne skal man også behandle med forsigtighed og er jo ikke at sammen beskaffenhed som nyt.

DRS Drums sælger, køber og specielt; reparerer vintage trommer.Vi sælger kun vintage trommer, der har været igennem vores specialværksted; som dermed er din garanti for at trommerne er 100% gennemcheckede. Kanter, coating, skævheder, limninger og hardware bliver grundigt undersøgt for diverse ” alderdomstegn “, og bliver restaureret i det omfang det er muligt, og med respekt for trommens originale lydkarakter.

Læs mere her om restaurering af vintage trommer hos DRS Drums, og de forskellige mærkers særkender.